Det var Skippers yndlingsbillede – hans unge kæreste Rigmor Holm – fra 1973 hans hustru Rigmor Frohn Nielsen. Sct. Hans aften døde Rigmor få timer før sin fødselsdag.

HISTORIEN OM DERES FØRSTE STÆVNEMÆØDE var en af Skippers allerbedste. Umiddelbart efter at ha’ overladt Fulton til Nationalmuseets afdeling i Roskilde, mødte han en ligesindet, bedårende smuk ung kvinde. Rigmor Holm var forstander på et hjem for anbragte børn, og efter diskrete observationer kiggede Skipper den unge frøkens livsrytme ud. En aften, hvor hjemmets unge pige var på vej ind med aftenkaffen til forstanderinden, gled Skipepr op på siden, overtog bakken med kaffekande og faddet med frisksmurte boller.


– Men jeg snublede over dørtrinet og kastede bakken ind i stuen. Samtidig rutchede jeg i kaffen hen over gulvet, og da jeg lå for fødderne af den smukke, kunne jeg ligedså godt fri til hende.

RIGMOR HOLM sagde ja tak, og de to fik et langt og aktivt liv sammen. Fra giftermålet i 1973 til 1987 med hjemsted dels i Assens på Postgaarden, dels i deres private hjem i et husmandssted ved Turup. Efter bruddet med FultonStiftelsens bestyrelse fik Skipper, Rigmor og hans 90-årige mor, kaldet »Farmor« nogle få timer til at forlade Skippers livsværk. Siden flyttede Rigmor og Mogens Frohn til Håndværkerhaven i Bispebjerg, hvor døden skilte dem 27. september 2010.
På det tidspunkt var Rigmor dødsmærket af kræft og knogleskørhed, og hun lå i en hospitalsseng i soveværelset. Det var Skippers ønske at han fik endnu en hospitalsseng ind, så de måske kunne være sammen til det sidste. Men på ganske kort tid ebbede livet ud, og Rigmor blev enke i næsten tre år.

RIGMOR FROHN, der blev 76 år, bisættes fredag den 28. juli fra Emdrup Kirke – samme sted som sin mand. Efter kremeringen blandes ægtefællernes aske efter fælles ønske og deres urne nedsættes på de ukendtes grav.